מרכיבים (8 מנות)

  • נתח אונטריב (צלעות) במשקל 2 ק"ג, חתוך לקוביות בגודל 4X4 ס"מ
  • 1/2 1 כפות קורנפלור
  • שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים גס
  • 1 כף כמון
  • 1 בקבוק יין אדום בעל נוכחות (קברנה סוביניון, שיראז או סירה)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רכז רימונים
  • 1 כף חרדל דיז'ון ללא גרגירים
  • 1 ק"ג (4 סלסילות) פטריות, חתוכות לרבעים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 5 כפות עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מניחים בקערה את קוביות הבשר ומתבלים אותן במלח ובפלפל.
  2. זורים בעדינות את הקורנפלור על קוביות הבשר ומנערים עודפים (הקורנפלור ישמור על צבע הבשר).
  3. מחממים מעט שמן זית בסיר כבד וצורבים את קוביות הבשר היטב, עד שהן "נסגרות" מכל הצדדים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  4. שמים את הבצל בסיר שבו צרבנו את הבשר, ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכמון ומעט מהיין האדום. מגרדים עם כף עץ את המשקעים שבתחתית.
  5. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את רכז הרימונים ואת שארית היין ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את החרדל, הפטריות, הפטרוזיליה והטימין ומנמיכים את האש למינימום. מכסים ומבשלים כ-3 שעות. לחלופין, אפשר להכניס את הסיר ל-3 שעות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  7. מגישים לצד אורז עם שקדים קלויים, טימין ופטרוזיליה.