סלט שקורים בו המון דברים טובים: עלים ירוקים, נבטים, פירות מיובשים ואגוזים – והכל עטוף ברוטב של בוטנים ודבש חרובים שלא פוגשים כמוהו לעתים קרובות.

מרכיבים (6 מנות)

לסלט

  • 2 לבבות חסה ערבית
  • 1/2 חבילה נבטי חמנייה
  • 1/4 כוס עלי ארוגולה טריים
  • 2 כפות צימוקים
  • 2 כפות משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 80 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כף צנוברים קצוצים גס

לוויניגרט

  • 2 כפות סילאן חרובים (להשיג בבתי טבע ובשווקים ערביים) או סילאן תמרים
  • 2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס חומץ הדרים או חומץ תפוחים
  • 1/2 כף רוטב צ'ילי מתוק תאילנדי

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים היטב ומנערים עד לקבלת רוטב במרקם חלק. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עד 4 כפות מים נוספות.
  2. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה, יוצקים עליהם את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

איך מכינים מראש?

  • את הרוטב אפשר להכין עד יום לפני ההגשה, ולאחסן במקרר. את הסלט עצמו חותכים ומכינים ממש לפני ההגשה.