מרכיבים
- שמן
- 1 בצל, חצוי ופרוס
- 1 בצל לבן, חצוי ופרוס
- 1 בצל אדום, חצוי ופרוס
- 4 נתחים דקים של עוף לשניצל, פרוסים לרצועות
- פפריקה חריפה או מתוקה
- ג'ינג'ר טרי – קובייה בגודל 2 ס"מ קצוצה דק
- 4 שיני שום קצוצות
- כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
- 1 זוקיני ירוק חתוך לרצועות דקות
- 4 בצלים ירוקים חתוכים ל-4 פרוסות גדולות כל אחד
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1 חבילת טאקו (להשיג במעדניות) או טורטיות
- שמן שומשום
- 1 קופסת שימורים של סלסה מקסיקנית (או קוביות עגבניות מעורבבות עם פלפל חלפיניו קצוץ)
- 1 מנגו חתוך לקוביות קטנות
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחממים במחבת שמן ומטגנים בשמן 3 דקות את כל הבצלים, פרט לירוק.
- מוסיפים את העוף, מלח, פלפל ומעט פפריקה חריפה ומטגנים 2 דקות.
- מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והפלפל הירוק החריף ומטגנים עוד 1/2 דקה.
- מוסיפים את הפלפל האדום, הגזר, הזוקיני והבצל הירוק ומטגנים 3 דקות.
- מוסיפים את רוטב הסויה ומבשלים כ-10 דקות, רק עד שהירקות מתרככים מעט (אבל רק קצת – שלא יהפכו לסמרטוטים). מורידים מהאש.
- אופים את הטאקו או הטורטיות לפי הוראות היצרן (כ-5 דקות).
- מסננים את הנוזלים מתערובת הבשר והירקות שבמחבת.
- מרכיבים את המנה: מחזיקים את הטאקו (או הטורטייה) ומניחים במרכז מהמילוי. מטפטפים קצת שמן שומשום, ומוסיפים כפית מהסלסה (חריף אש!) וכמה קוביות של מנגו.
- אם משתמשים בטורטייה, מקפלים אותה מעל המילוי.
- אוכלים!
- עוד מתכונים בשלבים - בבלוג Layla Cooking