מרכיבים (5 מנות)
- 5 קלחי תירס קצרים ונקיים
- 5 כפות שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 3 שיני שום קלופות ופרוסות
- 1 כוס עלי כוסברה
- מלח
- פלפל שחור
- פפריקה חריפה
אופן ההכנה
- מניחים כל קלח תירס על יריעה של נייר אלומיניום באורך 30 ס"מ, ששוליה מעט מורמים.
- שמים בקערית את שמן הזית ומיץ הלימון. מערבבים ויוצקים על הקלחים. מפזרים מעל את השום, הכוסברה, המלח, הפלפל השחור והפפריקה לפי הטעם.
- עוטפים את הקלחים בנייר האלומיניום, ומניחים בצד ל־3 שעות. מסובבים מדי פעם, כדי שהתיבול יגיע לכל צדי הקלחים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- פותחים בעטיפות הקלחים חריץ קטנטן ליציאת אדים, וצולים בתנור כשעה.
- מסירים את רדיד האלומיניום בזהירות (נפלטים ממנו אדים חמים) ומגישים חם.