מתוך הפקת האופנה היהלום שבגזר.

מרכיבים (2 מנות)

  • 200 פילה טונה פרוס לסשימי (בקשו מהמוכר לעשות זאת)
  • סלק לא קלוף, שטוף
  • מעט זרעי חרדל
  • טוגראשי (תערובת תבלינים יפנית – להשיג בחנויות טבע, חנויות המתמחות באוכל מהמזרח ובחלק מרשתות השיווק)
  • מעט כוסברה קצוצה

להגשה
  • רוטב סויה
  • ווסאבי
  • ג'ינג'ר כבוש

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. מניחים את הסלק בתבנית ואופים 90-60 דקות, עד שהוא רך לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. שמים את זרעי החרדל במחבת ללא שמן. קולים כ-5 דקות על אש נמוכה-בינונית.
  4. קולפים את הסלק וחותכים לפרוסות דקיקות.
  5. מסדרים בצלחת כמניפה את פרוסות הטונה ופרוסות הסלק.
  6. מפזרים מעל כוסברה וזרעי חרדל. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מגישים לצד רוטב סויה, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.