מאגר המתכונים > עוגות ומאפים
מטבח: ישראלי
דרגת קושי: קל
- 2 דפי פילו חתוכים לריבועים בגודל 7X7 ס"מ
- 3 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- מיץ מ־1/2 לימון
- 2 כפות דבש
- מעט קינמון
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות שיבולת שועל
- 2 כפות שקדים גרוסים
- 1/2 כף שמן, לשימון התבנית
- כלים מיוחדים: תבנית שקעים
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בעזרת מברשת.
- מניחים בכל שקע 2 ריבועי פילו ומהדקים לתחתית התבנית בעזרת האצבעות.
- אופים כ-4 דקות עד הזהבה בהירה. מוציאים אך לא מכבים את התנור.
- שמים בסיר את התפוחים עם מיץ הלימון, הדבש והקינמון. מוסיפים רבע כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה קטנה עד ריכוך.
- מסירים את מכסה הסיר ומבשלים כמה דקות עד שנוזלי הבישול מתאדים. מצננים, מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים בעדינות.
- שמים מהמלית בכל סלסילת פילו, מפזרים מעל שיבולת שועל ושקדים ומחזירים לתנור החם ל-4 דקות נוספות.
- אם רוצים, מטפטפים על המאפים מעט דבש לאחר שהם מתקררים.
כל התגובותפוסטבקיםטיפים
פתיחת כל התגובות•
מהסוף להתחלה•
הכי פופולאריות
תודה רבה.
תגובתך התקבלה, והיא תפורסם בכפוף לתנאי השימוש באתר
ולשיקולי המערכת
barak
234 (42)
this is my content