מרכיבים
- 7-6 פלפלים אדומים וירוקים, רצוי קטנים וזהים בגודלם
- 1/4 כוס שמן
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 1 פלפל אדום קצוץ דק
- 1/2 כוס (100 גרם) אורז
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך שבורים או קצוצים גס
- 50 גרם צימוקים
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס מים
- 250 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל קצוץ דק
- 1/4 כוס שמן
- 4-3 כוסות מים (תלוי בגודל הסיר)
- 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סוכר
אופן ההכנה
הפלפלים- מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הבצל והפלפל תוך ערבוב עד שכל הנוזלים שמגיר הפלפל מתאדים.
- מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את האגוזים והצימוקים ומערבבים.
- מטגנים 1/2 דקה ומוסיפים את גרדת הלימון והתבלינים. מערבבים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות, עד שכמעט לא נותרים בסיר נוזלים. האורז צריך להיות חצי מבושל.
- מוסיפים את הבשר הטחון ולשים היטב לתערובת אחידה.
- חותכים את חלקם העליון של הפלפלים ומנקים אותם מגרעינים (רצוי לחתוך את הפלפלים כך שכולם יהיו באותו גובה).
- ממלאים את הפלפלים. אפשר לדחוס קצת את המילוי, כי האורז כבר חצי מבושל ולא יתפח הרבה.
- מסדרים את הפלפלים הממולאים זה לצד זה בסיר מתאים - חשוב שהם יהיו צפופים ככל האפשר. אם עדיין יש רווחים בין הפלפלים אפשר לדחוס ביניהם בצל קלוף.
- מטגנים את הבצל בשמן רק עד שהוא הופך לשקוף ורך.
- מוסיפים את המים, מיץ הלימון, אבקת מרק עוף, המלח, הפלפל והסוכר ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומתקנים את התיבול אם צריך.
- יוצקים את הרוטב בזהירות מעל ובין הפלפלים הממולאים. חשוב שהנוזלים יכסו במעט את הפלפלים.
- מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ללהבה קטנה מאוד ומבשלים כשעה (כדאי לשים מפזר חום ממתכת מתחת לסיר).
- הפלפלים טעימים מאוד גם כשהם קרים.