מרכיבים
2 עוגות ב-2 תבניות באורך 25 ס"מ
- 1 תפוח מסוג גרני סמית' בקליפתו, חצוי ונקי מהליבה
- 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום
- 50 גרם מרציפן משובח
- 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (180 גרם) דבש
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח, מנופה
- 1/4 כוס (25 גרם) שקדים מולבנים פרוסים, קלויים קלות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתיות התבניות בניירות אפייה ומשמנים אותם היטב.
- חותכים כל חצי תפוח לפרוסות דקות. מסדרים את הפרוסות בחפיפה (כמו רעפים) בתחתית התבניות.
- בקערה בינונית מערבבים את הג'ינג'ר היבש, הג'ינג'ר הטרי, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח. מניחים בצד.
- שמים את שני סוגי הסוכר, המרציפן והחמאה בקערת המערבל. מעבדים עם וו הגיטרה עד לקבלת עיסה קרמית ואחידה. מוסיפים את הדבש והביצה ומערבבים.
- יוצקים את המים הרותחים לקערה עם התבלינים ומערבבים. מוסיפים מיד לקערת המערבל ומערבבים. מוסיפים את הקמח בבת אחת, ומעבדים רק עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים את העיסה על התפוחים, מפזרים את השקדים ואופים במדף האמצעי של התנור כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא כשעליו פירורים לחים.
- מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
- הופכים על גבי משטח מרופד בנייר אפייה ומצננים לחלוטין. אפשר לשמור בכלי אטום עד שלושה ימים.
סוד ההצלחה של העוגה
- השימוש במרציפן. כמותו קטנה, אבל על תוותרו עליו - הוא מעניק לעוגה עסיסיות ומרקם נימוח מיוחד.