מרכיבים

2 עוגות ב-2 תבניות באורך 25 ס"מ

  • 1 תפוח מסוג גרני סמית' בקליפתו, חצוי ונקי מהליבה
  • 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום
  • 50 גרם מרציפן משובח
  • 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח, מנופה
  • 1/4 כוס (25 גרם) שקדים מולבנים פרוסים, קלויים קלות

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את תחתיות התבניות בניירות אפייה ומשמנים אותם היטב.
  2. חותכים כל חצי תפוח לפרוסות דקות. מסדרים את הפרוסות בחפיפה (כמו רעפים) בתחתית התבניות.
  3. בקערה בינונית מערבבים את הג'ינג'ר היבש, הג'ינג'ר הטרי, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח. מניחים בצד.
  4. שמים את שני סוגי הסוכר, המרציפן והחמאה בקערת המערבל. מעבדים עם וו הגיטרה עד לקבלת עיסה קרמית ואחידה. מוסיפים את הדבש והביצה ומערבבים.
  5. יוצקים את המים הרותחים לקערה עם התבלינים ומערבבים. מוסיפים מיד לקערת המערבל ומערבבים. מוסיפים את הקמח בבת אחת, ומעבדים רק עד לקבלת עיסה אחידה.
  6. יוצקים את העיסה על התפוחים, מפזרים את השקדים ואופים במדף האמצעי של התנור כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא כשעליו פירורים לחים.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות.
  8. הופכים על גבי משטח מרופד בנייר אפייה ומצננים לחלוטין. אפשר לשמור בכלי אטום עד שלושה ימים.

סוד ההצלחה של העוגה

  • השימוש במרציפן. כמותו קטנה, אבל על תוותרו עליו - הוא מעניק לעוגה עסיסיות ומרקם נימוח מיוחד.