לכל אחד יש את דוכן המלבי שלו באיזו צומת נידחת. אבל בלי שום בעיה אפשר להכין גם בבית מלבי משובח – עם קוקוס, קדאיף ופירות – שיכול לשמש קינוח נפלא של כל ארוחה. כזה לא תמצאו באף צומת.

מרכיבים (4-3 מנות גדולות)

לקדאיף
  • 2 כוסות אטריות קדאיף
  • 3 כפות שמן
  • חופן שקדים פרוסים מולבנים

למלבי
  • 2 פחיות שימורים של חלב קוקוס
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 גבעולי נענע
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס מים

לסלט הפירות

  • 2 כפות מנגו חתוך לקוביות
  • 2 כפות אבטיח חתוך לקוביות
  • 2 כפות מלון חתוך לקוביות
  • 2 כפות אננס חתוך לקוביות
  • 4 כפות גרגירי רימון
  • 4 כפות פסיפלורה

להגשה

  • סורבה מלון
  • קוקוס קלוי
  • עלי נענע

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מניחים את אטריות הקדאיף בתבנית אפייה ומערבבים עם השמן והשקדים. אופים כ-20 דקות, עד שהאטריות מקבלות גוון שזוף ויפה. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים, עד שנוצרת משחה אחידה. מוסיפים את יתרת המים ומערבבים היטב עד שמתקבלת רביכה. שומרים בצד.
  4. שמים בסיר את חלב הקוקוס, הסוכר והנענע. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם. מעט לפני שהנוזל רותח מוציאים את הנענע מהסיר.
  5. יוצקים את רביכת הקורנפלור לסיר וממשיכים לבשל על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, עד שהמלבי הופך לסמיך וקרמי.
  6. מוזגים לכוסות הגשה באמצעות כד או מצקת.
  7. מניחים למלבי להתקרר בחוץ כ-20 דקות. מכסים בפלסטיק נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  8. סמוך להגשה מערבבים את הפירות החתוכים. מניחים את שערות הקדאיף בתוך הכוסות, על המלבי. עורמים על הקדאיף מסלט הפירות ומניחים עליו כדור סורבה מלון ומעט שבבי קוקוס קלוי.
  9. מקשטים בעלי נענע.

  • עמרי לוין הוא שף מסעדת "שגב אקספרס" בתל אביב. צילום והפקה: CookEat.co.il