מרכיבים

לבצק המקדים
  • 3 כוסות קמח לחם
  • 1 ו-1/4 כוסות מים
  • 1/2 כפית מחוקה שמרית

לבצק הבייגל
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כוסות מים קרים מאוד
  • 1 כפית שמרית טרייה
  • 1 כף מלח
  • בצק מקדים מוכן

אופן ההכנה

הבצק המקדים
  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק המקדים במיקסר עם וו לישה במשך 2 דקות.
  2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים 6 שעות בטמפרטורת המטבח.

בצק הבייגל
  1. לשים את כל מרכיבי הבייגל, כולל הבצק המקדים 2 דקות במהירות איטית ו-4 דקות במהירות בינונית.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת לחצי שעה.
  3. מחלקים את הבצק ל-20 יחידות ונותנים להן מנוחה נוספת של 20 דקות.
  4. יוצרים מכדורי הבצק בייגלים ומתפיחים כשעה
  5. אופים על גבי נייר אפייה בטמפרטורה של 230 מעלות כ- 15 דקות.