מרכיבים (12 מנות)

  • 12 פטריות פורטובלו
  • 6 כפיות שמן זית
  • 6 כפיות חומץ בלסמי
  • 3 כפיות עלי טימין
  • מלח
  • פלפל שחור

לקרם

  • 2 כרשים (החלק הלבן בלבד), חתוכות ל-3 חלקים
  • 3 שיני שום, קלופות
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קלופים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/4 כוס שמן זית

להגשה
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מסירים את הרגליים מהפטריות ומסדרים את הכיפות בתבנית כשצדן העגול פונה כלפי מטה. יוצקים מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי וזורים את הטימין, מלח ופלפל.
  3. אופים כ-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות.

הקרם

  1. מלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרשה ושיני השום ומבשלים כ-10 דקות, עד ריכוך. מסננים ומעבירים למכל מעבד המזון.
  2. מוסיפים את האגוזים, מלח ופלפל. מפעילים את מעבד המזון וכשהכרשה והאגוזים קצוצים דק מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומעבדים עד לקבלת קרם.

ההגשה

  1. מסדרים את הפטריות בצלחת הגשה, ומניחים כפית גדושה מהקרם במרכז של כל אחת מהן.