מרכיבים (12 מנות)
- 12 פטריות פורטובלו
- 6 כפיות שמן זית
- 6 כפיות חומץ בלסמי
- 3 כפיות עלי טימין
- מלח
- פלפל שחור
לקרם
- 2 כרשים (החלק הלבן בלבד), חתוכות ל-3 חלקים
- 3 שיני שום, קלופות
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קלופים
- מלח
- פלפל לבן
- 1/4 כוס שמן זית
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מסירים את הרגליים מהפטריות ומסדרים את הכיפות בתבנית כשצדן העגול פונה כלפי מטה. יוצקים מעל את שמן הזית והחומץ הבלסמי וזורים את הטימין, מלח ופלפל.
- אופים כ-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות.
הקרם
- מלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרשה ושיני השום ומבשלים כ-10 דקות, עד ריכוך. מסננים ומעבירים למכל מעבד המזון.
- מוסיפים את האגוזים, מלח ופלפל. מפעילים את מעבד המזון וכשהכרשה והאגוזים קצוצים דק מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומעבדים עד לקבלת קרם.
ההגשה
- מסדרים את הפטריות בצלחת הגשה, ומניחים כפית גדושה מהקרם במרכז של כל אחת מהן.