מרכיבים
- 1/2 כוס עדשי בזלת (עדשים שחורות קטנות - להשיג ברשתות השיווק ובחנויות תבלינים).
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כוס גריסי פנינה (או גרעיני חיטה)
- 3 סלקים
- 2/3 כוס כוסברה קצוצה
- 2/3 כוס נענע קצוצה
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה
- שמים את העדשים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהן עשויות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים לקערה.
- כשהעדשים עדיין חמות, מוסיפים לקערה את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל - ומערבבים.
- יוצקים 2 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גריסי הפנינה (או החיטה) ו-1/2 כפית מלח. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, עד שהגריסים רכים.
- שמים את הסלקים בסיר ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי. מבשלים 35 דקות על להבה בינונית, עד שהסלקים מתרככים אך עדיין מוצקים.
- מסירים את כיפות הסלקים, קולפים (הקליפה תיפרד בקלות בעזרת הידיים) וחותכים לפלחים.
- מוסיפים את הגריסים ואת עשבי התיבול לקערת העדשים ומערבבים.
- סמוך להגשה מוסיפים את הסלק ומערבבים בעדינות, כדי שלא יצבע את כל הסלט בוורוד.