מרכיבים

  • 1/2 כוס עדשי בזלת (עדשים שחורות קטנות - להשיג ברשתות השיווק ובחנויות תבלינים).
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כוס גריסי פנינה (או גרעיני חיטה)
  • 3 סלקים
  • 2/3 כוס כוסברה קצוצה
  • 2/3 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ

אופן ההכנה

  1. שמים את העדשים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהן עשויות אך עדיין מוצקות. מסננים ומעבירים לקערה.
  2. כשהעדשים עדיין חמות, מוסיפים לקערה את שמן הזית, השום, מיץ הלימון, מלח ופלפל - ומערבבים.
  3. יוצקים 2 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גריסי הפנינה (או החיטה) ו-1/2 כפית מלח. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-25 דקות, עד שהגריסים רכים.
  4. שמים את הסלקים בסיר ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי. מבשלים 35 דקות על להבה בינונית, עד שהסלקים מתרככים אך עדיין מוצקים.
  5. מסירים את כיפות הסלקים, קולפים (הקליפה תיפרד בקלות בעזרת הידיים) וחותכים לפלחים.
  6. מוסיפים את הגריסים ואת עשבי התיבול לקערת העדשים ומערבבים.
  7. סמוך להגשה מוסיפים את הסלק ומערבבים בעדינות, כדי שלא יצבע את כל הסלט בוורוד.