מתכון של אתי ביטון מבית שאן.

מרכיבים (כ-10 כדורי בשר)

  • 10-8 ביצים קשות קלופות
  • 2 כפות קמח
  • 2 ביצים לא מבושלות, טרופות
  • 1/2 1 כוסות פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק

לתערובת הבשר
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • כוס גדושה (50 גרם) כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו היטב (או 2 כפות פירורי לחם)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. לשים יחד היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר.
  2. מקמחים את הביצים הקשות.
  3. עוטפים את הביצים הקשות בתערובת הבשר: משטחים בשר על כף היד, מניחים את הביצה המקומחת במרכז כף היד וסוגרים על הביצה את האגרוף עם הבשר. מהדקים את הבשר לביצה (עובי ציפוי הבשר צריך להיות כ-1/2 ס"מ). אפשר לעטוף את הביצים בשיטה של אתי: פורשים פלסטיק נצמד על משטח העבודה, משטחים עליו את הבשר, מניחים במרכז את הביצה ונעזרים ביריעת הפלסטיק כדי לעטוף את הביצה.
  4. טובלים כל כדור בשר ממולא בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את כדורי הבשר הממולאים עד להזהבה יפה.
  6. בהגשה כדאי לחצות את הכדורים, או לפחות את חלקם.

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר