מתכון של אתי ביטון מבית שאן.
מרכיבים (כ-10 כדורי בשר)
- 10-8 ביצים קשות קלופות
- 2 כפות קמח
- 2 ביצים לא מבושלות, טרופות
- 1/2 1 כוסות פירורי לחם
- שמן לטיגון עמוק
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 ביצה
- 1 בצל קצוץ דק
- כוס גדושה (50 גרם) כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו היטב (או 2 כפות פירורי לחם)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- לשים יחד היטב את כל מרכיבי תערובת הבשר.
- מקמחים את הביצים הקשות.
- עוטפים את הביצים הקשות בתערובת הבשר: משטחים בשר על כף היד, מניחים את הביצה המקומחת במרכז כף היד וסוגרים על הביצה את האגרוף עם הבשר. מהדקים את הבשר לביצה (עובי ציפוי הבשר צריך להיות כ-1/2 ס"מ). אפשר לעטוף את הביצים בשיטה של אתי: פורשים פלסטיק נצמד על משטח העבודה, משטחים עליו את הבשר, מניחים במרכז את הביצה ונעזרים ביריעת הפלסטיק כדי לעטוף את הביצה.
- טובלים כל כדור בשר ממולא בביצה טרופה ולאחר מכן בפירורי לחם.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את כדורי הבשר הממולאים עד להזהבה יפה.
- בהגשה כדאי לחצות את הכדורים, או לפחות את חלקם.
- מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר