מרכיבים
- 300 גרם זיתים סוריים מגולענים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס שמן תירס
- 6 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 4 כפות רסק עגבניות
- 4 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
- 1/4 כוס ציר עוף
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
- שמים את הזיתים בסיר, מכסים במים ומרתיחים פעמיים. מסננים ומניחים את הזיתים בצד.
- בסיר אחר מחממים שמן זית ושמן תירס ומטגנים את השום. מוסיפים פפריקה חריפה ומתוקה, מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את הרסק ואחרי 3 דקות את העגבניות הקלופות. מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים ציר עוף.
- מוסיפים את הזיתים ומבשלים כחצי שעה.