מרכיבים

  • 300 גרם זיתים סוריים מגולענים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן תירס
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 4 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
  • 1/4 כוס ציר עוף
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  1. שמים את הזיתים בסיר, מכסים במים ומרתיחים פעמיים. מסננים ומניחים את הזיתים בצד.
  2. בסיר אחר מחממים שמן זית ושמן תירס ומטגנים את השום. מוסיפים פפריקה חריפה ומתוקה, מלח ופלפל שחור.
  3. מוסיפים את הרסק ואחרי 3 דקות את העגבניות הקלופות. מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים ציר עוף.
  4. מוסיפים את הזיתים ומבשלים כחצי שעה.