מרכיבים

  • 2 חצילים בינוניים מוצקים ומבריקים

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס מים
  • 6 כפות שמן שומשום
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד

  • בצל ירוק
  • שומשום שחור
  • ג'ינג'ר מוחמץ

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הטחינה. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. קולפים את החצילים וחותכים לאורכם.
  3. מאדים בעזרת רשת אידוי מבמבוק כ-20 דקות.
  4. חותכים את החצילים ל-4 ומסדרים בצלחת.
  5. מזלפים את הטחינה האסייתית, מעטרים בשערות בצל ירוק, שומשום שחור ומגישים עם מעט ג'ינג'ר מוחמץ בצד.