מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

מרכיבים

למאפינס

  • 150 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 ביצים מס' 1
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם שמן תירס/קנולה
  • 3 כפות חלב
  • 1/8 כפית ונילין
  • 1/2 תפוז מגורד
  • 50 גרם שוקולד לבן מומס
  • 50 גרם פרג טחון טרי
  • 1/4 כוס יין לבן

לקישוט

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. מערבבים במיקסר את הביצים, הסוכר, החמאה, השמן והחלב ביחד במהירות בינונית כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים קלות עד שהכל מתאחד והופך לבלילה חלקה ומעט נוזלית. מוסיפים את היין ומערבבים מעט.
  3. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס (לתבנית שקעים או למנג'טים). אם משתמשים בתבנית שקעים מסיליקון אין צורך לשמן, תבנית שקעים ממתכת יש לשמן קלות לפני.
  4. אופים כ- 15 דקות ב-170 מעלות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
  5. מקציפים את השמנת והסוכר. מצפים את המאפינס בקצפת ומפדרים באבקת קקאו.