מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
מרכיבים
למאפינס
- 2 ביצים
- 80 גרם סוכר דמררה
- 50 גרם שמן
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 150 גרם קמח רגיל
- 10 גרם אבקת אפייה
- 50 גרם פיסטוקים קלופים שלמים + 50 גרם חמוציות
לקישוט
- פיסטוקים חצויים, סוכר דמררה
אופן ההכנה
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הביצים, הסוכר, השמן, קליפת הלימון והמיצים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומשלבים אותם בתערובת שבמיקסר בעזרת מרית. מוסיפים את הפיסטוקים והחמוציות ומערבבים קלות.
- מזלפים את התערובת לתבניות מאפינס ומפזרים מעט פיסטוקים וסוכר חום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
- אפשר לפזר "שערות" של לימון/תפוז בעזרת "זסטר".