באדיבות "ענבי טלי"

מרכיבים (4 מנות)

  • 4 דלוריות, חצויות ומרוקנות מתוכנן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 500 גרם בשר טלה (כתף, ירק או שוק), חתוך לקוביות קטנות
  • 250 גרם ענבים (לא משנה מאיזה זן)
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כף בהרט
  • 1 כפית חווייג'
  • 1 ליטר ציר (טלה, ירקות, בקר או עוף)
  • 2 כפות צנוברים
  • 3 כפות סילאן
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הדלורית בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-20 דקות.
  2. מחממים את יתרת השמן במחבת עמוקה או בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שליש מכמות הבשר ומטגנים אותו תוך ערבוב כ-3-2 דקות, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שליש נוסף מהבשר ומטגנים שוב עד שצבעו משתנה, וכך עושים גם עם יתרת הבשר.
  3. מוסיפים למחבת את הענבים, השום, הבהרט, החווייג' ו-1/2 כוס ציר. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  4. ממלאים את הדלוריות בתערובת הבשר ומניחים בתבנית עמוקה. מפזרים עליהן את הצנוברים, הפטריות והסילאן ויוצקים ציר עד לכיסוי.
  5. אופים 10 דקות ב-180 מעלות.
  6. הגשה: מניחים את הדלוריות בצלחות ויוצקים עליהן מהרוטב.