מרכיבים (ל-6 מנות)

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום כתושות
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
  • 1 כף נענע יבשה
  • 2 חצילים קלופים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס בורגול עבה
  • מלח
  • פלפל

לרוטב
  • 1 כוס יוגורט סמיך
  • 1 שן שום
  • חופן עלי נענע קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן בסיר.
  2. מוסיפים שום, מיץ לימון, נענע ובורגול, מטגנים 2 דקות.
  3. מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים ואת החצילים.
  4. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
  6. מערבבים את כל חומרי הרוטב .
  7. יוצקים את המרק לקעריות הגשה נאות ומוסיפים מעט מהרוטב.