מרכיבים (10 יחידות)

לפנקייקס

  • ‭1 1/2‬ כוסות (210‬ גרם) קמח תופח
  • ‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1 כף שמן קנולה
  • 2 כפות (30 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 בננות חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

לטיגון

  • 25 גרם חמאה

להגשה

  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • סירופ מייפל או דבש

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הפנקייקס, מלבד הבננות. מערבבים במטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה למדי. מניחים במקרר כ-20 דקות.
  2. מחממים מחבת בעלת תחתית עבה ומשמנים אותה בחמאה.
  3. מסדרים במחבת פרוסות בננה (מקפידים שיהיו ביניהן מרווחים). יוצקים על כל פרוסה מעט מהבלילה. כאשר מתחילות להופיע בועות על פני הפנקייקס, הופכים בעדינות ומטגנים עד הזהבה גם מהצד השני. חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות הבננה. לחלופין, אפשר להכין פנקייקס בצורת פרחים: מסדרים את פרוסות הבננה על המחבת בצורת שלושה "פרחים" (6 פרוסות בננה לכל "פרח"). יוצקים על כל "פרח" מהבלילה, ליצירת 3 פנקייקס. כאשר מתחילות להופיע בועות על פני הפנקייקס, הופכים בעדינות ומטגנים עד הזהבה גם מהצד השני. חוזרים על הפעולה עם שאר פרוסות הבננה.
  4. ההגשה: מערבבים בקערה קטנה את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר. יוצקים את השמנת לכוסות, מוסיפים לכל כוס כמה פנקייקס, ומטפטפים מלמעלה סירופ מייפל (או דבש).