מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 10 קלחי תירס טריים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 ליטר חלב
  • 100 גרם גבינת פרמזן

לביצים

  • 4 ביצים
  • מי מלח רותחים

אופן ההכנה

קרם התירס: מחלצים את גרעיני התירס, בעזרת סכין חדה, מהקלחים.

  1. מאדים בסיר את התירס עם חצי מכמות החמאה כחמש דקות באיטיות.
  2. מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהגרעינים רכים לחלוטין.
  3. טוחנים את התירס במעבד מזון לקרם מעט גושי.
  4. מחזירים את הקרם לסיר, מוסיפים את שארית החמאה ומגרדים פנימה כמחצית מכמות הפרמזן.
  5. הביצים: מכינים ביצים עלומות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח.
  6. ההגשה: מניחים בצלחת הגשה מעט עמוקה קרם תירס, מעליו ביצה עלומה ו"מגלחים" מעל את שארית הפרמזן. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.