מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 10 קלחי תירס טריים
- 100 גרם חמאה
- 1 ליטר חלב
- 100 גרם גבינת פרמזן
לביצים
- 4 ביצים
- מי מלח רותחים
אופן ההכנה
קרם התירס: מחלצים את גרעיני התירס, בעזרת סכין חדה, מהקלחים.
- מאדים בסיר את התירס עם חצי מכמות החמאה כחמש דקות באיטיות.
- מוסיפים חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שהגרעינים רכים לחלוטין.
- טוחנים את התירס במעבד מזון לקרם מעט גושי.
- מחזירים את הקרם לסיר, מוסיפים את שארית החמאה ומגרדים פנימה כמחצית מכמות הפרמזן.
- הביצים: מכינים ביצים עלומות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח.
- ההגשה: מניחים בצלחת הגשה מעט עמוקה קרם תירס, מעליו ביצה עלומה ו"מגלחים" מעל את שארית הפרמזן. מזליפים מעט שמן זית ומגישים.