מתוך התוכנית "ארוחת שבת"
המרכיבים (ל-6 מנות)
לקציצות עגל
- 600 גרם בשר עגל טחון (פלדה, שפיץ, צ'ך)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כף עיטורי עגבניות
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 2 בצלים ירוקים
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 4 כפות פירורי לחם
- 1,2 ביצים
- 1 תפוח אדמה מגורר דק
- מלח ופלפל שחור גרוס
לסלסת פלפלים קלויים
- 5 פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים
- 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים ומפרוסות
- 10 עגבניות שרי בכל מני צבעים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר
- 10 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
- 2 כפות חומץ
- שמן לטיגון חצי עמוק
- 2 ביצים טרופות
- פירורי לחם
אופן ההכנה
קולים את הצנוברים ומטגנים את הבצל. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
- לקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים , מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. בידיים רטובות צרים כדורים, מכסים ושומרים במקרר חצי שעה נוספת.
- להכנת סלסת פלפלים קלויים: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, טועמים ומשפרים תיבול.
- לטיגון: מחממים במחבת שמן גדולה שמן לטיגון חצי עמוק (גובה 2 ס"מ ) טובלים את הקציצות בביצים הטרופות מגלגלים בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
- מגישים את הקציצות עם סלסה של פלפלים קלויים. מגישים עם לחם טרי.