מרכיבים (2 מנות)
- 1 דג בורי נקי ומפולט
- 1 בצל אדום
- 1 לימון
- שמן זית
- כף בהיריון של סומק
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- כמה פרוסות דקות של פלפל חריף ירוק
- 1 מנגו, רצוי מזן מאיה
- לקישוט: פרח בזיליקים
אופן ההכנה
- חותכים את הבורי לרצועות ואז לקוביות קטנות.
- מפזרים על הדג מלח גס וסוחטים מעליו לימון שלם.
- פורסים דק דק בצל סגול, וחותכים את הפרוסות לרצועות דקיקות.
- מתבלים את הבצל בסומק ובשמן זית ומערבבים טוב טוב.
- מערבבים הכל ביחד ומניחים במקרר לחצי שעה.
- בזמן שתערובת הדג מתקררת חותכים מנגו מזן מאיה (החלה העונה!) לפרוסות דקיקות.
- יוצרים בצלחת "שטיח" מכמה פרוסות מנגו.
- מניחים במרכז ה"שטיח" שתי כפות של תערובת הדגים.
- מקשטים בפרח בזיליקום.
- אוכלים!
- עוד מתכונים מצולמים – בבלוג Layla Cooking