מרכיבים (2 מנות)

  • 1 דג בורי נקי ומפולט
  • 1 בצל אדום
  • 1 לימון
  • שמן זית
  • כף בהיריון של סומק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • כמה פרוסות דקות של פלפל חריף ירוק
  • 1 מנגו, רצוי מזן מאיה
  • לקישוט: פרח בזיליקים

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבורי לרצועות ואז לקוביות קטנות.
  2. מפזרים על הדג מלח גס וסוחטים מעליו לימון שלם.
  3. פורסים דק דק בצל סגול, וחותכים את הפרוסות לרצועות דקיקות.
  4. מתבלים את הבצל בסומק ובשמן זית ומערבבים טוב טוב.
  5. מערבבים הכל ביחד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  6. בזמן שתערובת הדג מתקררת חותכים מנגו מזן מאיה (החלה העונה!) לפרוסות דקיקות.
  7. יוצרים בצלחת "שטיח" מכמה פרוסות מנגו.
  8. מניחים במרכז ה"שטיח" שתי כפות של תערובת הדגים.
  9. מקשטים בפרח בזיליקום.
  10. אוכלים!

  • עוד מתכונים מצולמים – בבלוג Layla Cooking