הסלט הזה התחיל בחסה לא שטופה, בירקות לאנטיפסטי שנצלו בתנור ובחצילים שחיכו להיצלות גם הם. השעה היתה קרובה לחצות. למחרת בצהריים היינו אמורים לחגוג את יום ההולדת של בני, ובמשך כל היום עסקתי בבישולים, הכנות וסידורים.

תיכננתי להכין סלט קיסר עם קרוטונים מתובלים בזעתר ובפרמזן, אבל כשעמדתי לשטוף את עלי החסה ולבדוק טוב טוב שהם נקיים, חשתי מותשת. כשהגיע הזמן להוציא מהתנור את הירקות, ששיגעו האף עם ניחוחות של שום וטימין, החלטתי לשדך אותם לקינואה - שלא היתה חלק מהתפריט המקורי. יצא שידוך טוב.

החצילים, אגב, הגיעו לפסטה - אבל זה כבר מתכון אחר.

מרכיבים (4 מנות)

  • 1 כוס קינואה
  • 3 זוקיני
  • 1 קישוא
  • 2 פלפלים צהובים
  • מלח
  • שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסות
  • עלי טימין מ-5-4 גבעולים
  • 2 כפיות חומץ בלזמי
  • מיץ לימון
  • פלפל שחור
  • חופן אגוזים (לא חובה)
  • 8 עגבניות לחות (להשיג ברשתות השיווק) חתוכות לקוביות או לרצועות
  • 1/3 צרור כוסברה קצוץ דק

אופן ההכנה

הקינואה
  1. מרתיחים מים בסיר גדול (כמו כשמכינים פסטה). מוספים את הקינואה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות - עד שהקינואה רכה ומסביב לזרעים מופיעה מעין "טבעת" לבנה. חשוב להימנע מבישול יתר (בפעם הראשונה שבה אתם מבשלים קינואה בשיטה זו השגיחו על הסיר ובדקו מדי פעם אם הקינואה מוכנה).
  2. מסננים באמצעות מסננת צפופה.

הירקות
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את הזוקיני והקישוא לאורך לפרוסות אחידות. חותכים את הפלפלים לרצועות. מתבלים במלח, שמן זית, שום וטימין ומערבבים היטב עם הידיים.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את הירקות. אופים 25-20 דקות – הירקות צריכים להיות רכים, אך לא רכים מדי.
  4. מתבלים את הירקות ב-2 כפיות חומץ בלזמי וחותכים באופן גס.
  5. מוספים את הירקות לקינואה ומתבלים לפי הטעם בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור וחומץ בלזמי.
  6. מוספים את האגוזים (אם רוצים), העגבניות הלחות ועלי הכוסברה ומערבבים.