מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 1 עוף שלם
למלית
- 2 כוסות אורז
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית הל טחון
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית כמון
- מלח, פלפל
- 2-3 כוסות מים
- 100 גרם כבד קצוץ ומטוגן
- 100 גרם צנוברים מושחמים
- חופן פטרוזיליה
לבישול העוף
- 2 מקלות קינמון
- 5 עלי דפנה
- 1 כפית גרגרי פלפל שחור
להשחמה בתנור
- שמן בתרסיס
- פלפל שחור
- בהרט
אופן ההכנה
- מחלקים את האורז, התבלינים והמים לשני סירים: בסיר אחד מבשלים את האורז חצי בישול בלבד למילוי העוף, ובסיר השני בישול מלא להגשה.
- מוסיפים לאורז שעבר חצי בישול את הצנוברים, הכבד והפטרוזיליה ומערבבים.
- ממלאים את העוף בתערובת וסוגרים עם קיסמי שיניים.
- שמים בסיר גדול מקלות קינמון, עלי דפנה וגרגרי פלפל שחור.
- מכניסים לסיר את העוף, מוסיפים מים לכיסוי העוף, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
- מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לתבנית צלייה. מתבלים במעט שמן ופלפל שחור ובהרט. צולים עד השחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמשחים, כרבע שעה.
- פורסים את העוף ומגישים עם האורז.