מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

לעוגה

  • 5 חלמונים
  • 60 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 חלבונים
  • 45 גרם סוכר
  • 60 גרם קמח
  • 25 גרם אבקת קקאו
  • 40 גרם חמאה מומסת או שמן קנולה

לסירופ קקאו

  • 60 גרם סוכר
  • 100 גרם מים
  • 10 גרם אבקת קקאו

לגנאש שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מומס
  • 100 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. העוגה: מקציפים חלמונים סוכר וחומרי טעם לקציפה בהירה ותפוחה.
  2. מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר לקצף יציב.
  3. מקפלים את קצף החלבון לתוך קציפת החלמון.
  4. מערבבים קמח ואבקת קקאו מוסיפים לקציפה בקיפול ומקפלים פנימה את החמאה מומסת.
  5. יוצקים לתוך מסגרת מלבנית או מרובעת מרופדת בניר אפייה ואופים במשך 20 דקות ב180 מעלות. מצננים. כדאי לאפות את העוגה יום קודם.
  6. סירופ הקקאו: מרתיחים יחד את כל המרכיבים.
  7. גנאש השוקולד: מרתיחים שמנת, מוסיפים לשוקולד ומערבבים. מצננים שעתיים בטמפרטורת החדר.
  8. מילוי והרכבת העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה. מרטיבים את פני העוגה של החלק החצוי בעזרת מברשת בסירופ קקאו.
  9. מורחים מעל הסירופ שכבה דקה של גנאש ומניחים את החצי השני מעל.
  10. מרטיבים שוב בסירופ קקאו. מכסים את העוגה מלמעלה ומסביב בגנאש ומקררים שעה.