מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
לעוגה
- 5 חלמונים
- 60 גרם סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 חלבונים
- 45 גרם סוכר
- 60 גרם קמח
- 25 גרם אבקת קקאו
- 40 גרם חמאה מומסת או שמן קנולה
לסירופ קקאו
- 60 גרם סוכר
- 100 גרם מים
- 10 גרם אבקת קקאו
לגנאש שוקולד
- 200 גרם שוקולד מומס
- 100 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- העוגה: מקציפים חלמונים סוכר וחומרי טעם לקציפה בהירה ותפוחה.
- מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר לקצף יציב.
- מקפלים את קצף החלבון לתוך קציפת החלמון.
- מערבבים קמח ואבקת קקאו מוסיפים לקציפה בקיפול ומקפלים פנימה את החמאה מומסת.
- יוצקים לתוך מסגרת מלבנית או מרובעת מרופדת בניר אפייה ואופים במשך 20 דקות ב180 מעלות. מצננים. כדאי לאפות את העוגה יום קודם.
- סירופ הקקאו: מרתיחים יחד את כל המרכיבים.
- גנאש השוקולד: מרתיחים שמנת, מוסיפים לשוקולד ומערבבים. מצננים שעתיים בטמפרטורת החדר.
- מילוי והרכבת העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה. מרטיבים את פני העוגה של החלק החצוי בעזרת מברשת בסירופ קקאו.
- מורחים מעל הסירופ שכבה דקה של גנאש ומניחים את החצי השני מעל.
- מרטיבים שוב בסירופ קקאו. מכסים את העוגה מלמעלה ומסביב בגנאש ומקררים שעה.