מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס מים
  • 1 כף שמרים
  • קורט מלח
  • 2 כפות סולת
  • 1/4 חבילה חמאה
  • 1 כף סוכר

לסירופ

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • למילוי
  • 100 גרם פקאן קצוץ
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוץ
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במשך שעה וחצי עד שעתיים.
  2. מערבבים את חומרי המלית.
  3. מניחים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
  4. מחממים מחבת מעט חמאה, יוצקים מעט בלילה למחבת ומטגנים מצד אחד. מוציאים ומניחים על צלחת. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה.
  5. מניחים עיגול בצק על משטח העבודה, מניחים מעט מלית במרכז וסוגרים לצורת חצי עגול. מהדקים את השוליים בעזרת האצבעות.
  6. מסדרים את הקטאייף בתבנית ושמים על כל אחד קובית חמאה קטנה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה.
  7. מוצאים את הקטאייף וטובלים בסירופ החם.