מתכון של ורדית קורן מנצרת עלית.

מרכיבים

  • 1/4 כוס שמן
  • 2 בצלים קלופים, פרוסים ומופרדים לטבעות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 פלפלים בכל הצבעים, חתוכים לרצועות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות מרק עוף (לא אבקה – המרק עצמו!)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 300 גרם בשר עוף שבושל במרק, ללא העצמות, חתוך לחתיכות (אפשר להכין את המרק לפי המתכון שבכתבה הזאת)

אופן ההכנה

  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את טבעות הבצל עד שהן הופכות לרכות ושקופות.
  2. מוסיפים את השום ואת הפלפלים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 5 דקות.
  3. מוסיפים את התבלינים, את נוזלי המרק ואת רוטב הסויה ומערבבים.
  4. מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מדי פעם מערבבים.
  5. מגישים על אורז לבן.

מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהנחיית אסנת לסטר