מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"

המרכיבים (לתבנית בגודל 20X30):

  • חבילה של 1/2 ק"ג בצק עלים מוכן מראש/קנוי

למלית

  • 1/2 ק"ג גבינת ריקוטה פרסקה
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף קמח
  • 2 ביצים

לציפוי

  • ביצה טרופה
  • חלמון
  • קורט מלח
  • 1 כף מים

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל חומרי המלית בקערת ערבוב עד אחידות. מומלץ לפורר את גבינת הפטה וכך לשלבה בתערובת.
  2. פותחים את חבילת בצק העלים ומחלקים אותה ל-2 חלקים שווים.
  3. חלק בצק אחד מניחים בתחתית התבנית, כך שישמש כבסיס על כל שטח הפנים של התבנית.
  4. מניחים את מלית הגבינה ומכסים אותה בחלק הבצק הנותר.
  5. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומחלקים בסכין ל-3 שורות שוות (חותכים עד לעומק השכבות) את הבצק בתוך התבנית.
  6. מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם ל-190 מעלות כ-27-30 דקות.

גיוון

  • ניתן לשלב גם במלית ירקות כגון: פלפלים בצבעים שונים קצוצים לקוביות קטנות.
  • ניתן לפזר זעתר, שומשום, עשבי תיבול לאחר שמורחים בביצה.