מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים (לתבנית בגודל 20X30):
- חבילה של 1/2 ק"ג בצק עלים מוכן מראש/קנוי
למלית
- 1/2 ק"ג גבינת ריקוטה פרסקה
- 250 גרם גבינת שמנת
- 250 גרם גבינת פטה
- 1 כפית מלח
- 1 כף קמח
- 2 ביצים
לציפוי
- ביצה טרופה
- חלמון
- קורט מלח
- 1 כף מים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי המלית בקערת ערבוב עד אחידות. מומלץ לפורר את גבינת הפטה וכך לשלבה בתערובת.
- פותחים את חבילת בצק העלים ומחלקים אותה ל-2 חלקים שווים.
- חלק בצק אחד מניחים בתחתית התבנית, כך שישמש כבסיס על כל שטח הפנים של התבנית.
- מניחים את מלית הגבינה ומכסים אותה בחלק הבצק הנותר.
- דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומחלקים בסכין ל-3 שורות שוות (חותכים עד לעומק השכבות) את הבצק בתוך התבנית.
- מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם ל-190 מעלות כ-27-30 דקות.
גיוון
- ניתן לשלב גם במלית ירקות כגון: פלפלים בצבעים שונים קצוצים לקוביות קטנות.
- ניתן לפזר זעתר, שומשום, עשבי תיבול לאחר שמורחים בביצה.