מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים (לכ-50-40 עוגיות)
- 100 גרם חמאה
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום
- 1 כף חלב
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1 ביצה XL
- 80 גרם (2/3 כוס) שיבולת שועל דקה
- 100 גרם (1 כוס פחות כף) שקדים טחונים גס
- 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
- 70 גרם (1/2 כוס) קמח
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחד.
- מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת אוורירית ובהירה.
- מוסיפים את הביצה, החלב ותמצית הווניל.
- מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ושקדים.
- מזלפים (או מניחים בעזרת 2 כפיות) לתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוגיות בגודל זהה במרווח של 3 ס"מ זו מזו, כיוון שהעוגיות מתרחבות באפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 דקות, מצננים ומכניסים מיד לקופסה.