מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

למוס

150 גרם שוקולד לבן מומס

45 גרם שמנת מתוקה

2 חלמונים

15 סוכר

250 שמנת מוקצפת

לקרוקנט

140 גרם סוכר

90 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים

לאננס

1/2 אננס חתוך לקוביות

30 גרם אבקת סוכר

1/2 מקל וניל

1/2 כף טימין טרי

אופן ההכנה

  1. המוס: מרתיחים בסיר 45 גרם שמנת, מערבבים בקערה נפרדת סוכר וחלמונים.
  2. מוסיפים את השמנת לחלמונים ומחממים תוך כדי ערבוב ל-82 מעלות.
  3. מסירים מהאש ומערבבים 1/2 דקה נוספת, מסננים.
  4. מוסיפים את התערובת לשוקולד הלבן ומערבבים. מצננים בכלי שטוח עד לטמפרטורה נמוכה מחום הגוף.
  5. קרוקנט: ממיסים בסיר את הסוכר לקרמל, מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  6. משטחים את הקרוקנט על משטח סילפט ומשטחים עם מערוך. מצננים 30 דקות.
  7. מרסקים במעבד מזון לפירורים.
  8. האננס: מערבבים בקערה את קוביות האננס עם טימין, אבקת סוכר ותוכן מקל וניל. משהים במשך 20 דקות.
  9. הרכבה והגשה: מעבירים את תערובת שוקולד לבן-חלמון לקערת ערבוב ומקפלים פנימה את הקצפת יחד עם הקרוקנט המפורר. מקררים שעה.
  10. מחלקים אננס לכוסות קוקטייל. מוסיפים את המוס לכוסות הקוקטייל. מקשטים באננס ובקוצי אננס.

טיפים
  • יש לחמם את תערובת החלמוני והשמנת של המוס עד 82 מעלות ולא מעבר לכך.
  • יש להקציף את השמנת למוס למרקם יציב ורך, אך לא מוצק מדי.
  • יש להוסיף את הקצפת לתערובת השוקולד הלבן רק לאחרי שהיא התייצבה לחלוטין.