מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
לתחתית בישקוטים (אפשר להחליף בבישקוטים קנויים):
- 3 חלבונים
- 130 גרם סוכר
- 4 חלמונים
- 120 גרם קמח
- 1 כפות תמצית וניל
- אבקת סוכר
לסירופ קפה
- 150 גרם סוכר
- 250 גרם מים
- 1.5 כפות גדושות נס קפה
- 75 גרם ליקר אמרטו
למוס טירמיסו
- 250 גרם גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת)
- 4 חלמונים
- 70 גרם סוכר
- 250 גרם קצפת
- 1 מקל וניל
ציפוי גנאש מוקה
- 300 גרם שוקולד לבן מומס
- 1 כפית גדושה נס קפה
- 200 גרם שמנת מתוקה
כלים
- תבניות סיליקון בצורת חצי כדור
אופן ההכנה
- תחתית בישקוטים: מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר לקבלת קצף יציב.
- מקפלים פנימה חלמון, תמצית וניל וקמח.
- מזלפים עיגולים בעובי 1 ס"מ על נייר אפייה.
- מפזרים אבקת סוכר ואופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6 דקות. מצננים
- סירופ קפה: מרתיחים סוכר, מים ונס קפה. מצננים 30 דקות. מוסיפים ליקר אמרטו.
- מוס טירמיסו: מגרדים תוכן מקל הווניל לתוך החלמון.
- מקציפים חלמון וסוכר על אמבט מים לחום של בערך 70 מעלות (חם באצבע).
- מקררים את תערובת הביצים על קערה עם מי קרח.
- מערבבים גבינה, מוסיפים בהדרגה חלמונים מקוררים ומקפלים פנימה קצפת.
- ממלאים את הכדורים עד 1/3 הגובה במוס, טובלים כל עיגול בסירופ קפה ומניחים מעל המוס. ממלאים במוס ומכסים בעיגול של נוסף של בישקוט טבול בקפה. מקפיאים 4 שעות.
- ציפוי גנאש מוקה: מרתיחים שמנת ונס קפה. 2. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים. מצננים 30 דקות.
- משחררים את חצאי כדורי המוס, מניחים על רשת ומצפים בגנאש מוקה. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בקפה גרוס ובאבקת קקאו.