מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

לתחתית בישקוטים (אפשר להחליף בבישקוטים קנויים):

  • 3 חלבונים
  • 130 גרם סוכר
  • 4 חלמונים
  • 120 גרם קמח
  • 1 כפות תמצית וניל
  • אבקת סוכר

לסירופ קפה

  • 150 גרם סוכר
  • 250 גרם מים
  • 1.5 כפות גדושות נס קפה
  • 75 גרם ליקר אמרטו

למוס טירמיסו

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה (או גבינת שמנת)
  • 4 חלמונים
  • 70 גרם סוכר
  • 250 גרם קצפת
  • 1 מקל וניל

ציפוי גנאש מוקה

  • 300 גרם שוקולד לבן מומס
  • 1 כפית גדושה נס קפה
  • 200 גרם שמנת מתוקה

כלים

  • תבניות סיליקון בצורת חצי כדור

אופן ההכנה

  1. תחתית בישקוטים: מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר לקבלת קצף יציב.
  2. מקפלים פנימה חלמון, תמצית וניל וקמח.
  3. מזלפים עיגולים בעובי 1 ס"מ על נייר אפייה.
  4. מפזרים אבקת סוכר ואופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6 דקות. מצננים
  5. סירופ קפה: מרתיחים סוכר, מים ונס קפה. מצננים 30 דקות. מוסיפים ליקר אמרטו.
  6. מוס טירמיסו: מגרדים תוכן מקל הווניל לתוך החלמון.
  7. מקציפים חלמון וסוכר על אמבט מים לחום של בערך 70 מעלות (חם באצבע).
  8. מקררים את תערובת הביצים על קערה עם מי קרח.
  9. מערבבים גבינה, מוסיפים בהדרגה חלמונים מקוררים ומקפלים פנימה קצפת.
  10. ממלאים את הכדורים עד 1/3 הגובה במוס, טובלים כל עיגול בסירופ קפה ומניחים מעל המוס. ממלאים במוס ומכסים בעיגול של נוסף של בישקוט טבול בקפה. מקפיאים 4 שעות.
  11. ציפוי גנאש מוקה: מרתיחים שמנת ונס קפה. 2. יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים. מצננים 30 דקות.
  12. משחררים את חצאי כדורי המוס, מניחים על רשת ומצפים בגנאש מוקה. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בקפה גרוס ובאבקת קקאו.