מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים (לתבנית בגודל 29X23 ס"מ)

330 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

280 גרם שוקולד מריר מומס

280 גרם ביצים (5 ביצים מס 2)

270 גרם סוכר

160 גרם קמח

150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

1 ו-1/2 בננות חתוכות לקוביות

2 כפות ליקר בננה

100 גרם אגוזי לוז קלויים ושבורים

אופן ההכנה

  1. משרים את הבננות בליקר הבננה.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף עדין (לא מוקצף וקשה מדי).
  3. מערבבים את השוקולד וקוביות החמאה עד שהחמאה מתמוססת לגמרי - אם השוקולד. הסמיך כתוצאה מטמפרטורה נמוכה מדי, אפשר לחמם במיקרו כחצי דקה.
  4. מוסיפים את קציפת הביצים לתוך השוקולד ב-4 פעמים, ובכל פעם מערבבים.
  5. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד-חמאה.
  6. מקפלים לתערובת שוקולד לבן ובננות מושרות. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה. מיישרים בעזרת סכין ומפזרים אגוזים.
  7. אופים ב-170 מעלות 16 דקות. מצננים 4 שעות.

טיפים
  • תערובת השוקולד-חמאה צריכה להיות בטמפרטורת הגוף לפני הוספת הביצים כדי שלא יתבשלו.
  • תערובת הביצים צריכה להיות לא קרה מדי ולא מוקצפת מדי.
  • יש לאפות את הבראוניז רק עד שהוא הופך מנוזלי לרוטט, ולא מעבר על מנת של יתייבש.