מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 2 ביצים
- 1/2 בצל קצוץ
- 3 עגבניות קצוצות
- 3 חצאי פלפלים: אדום, צהוב וירוק - חתוכים לפרוסות דקות
- 3 שיני שום כתושות
- 2 פלפלי שיפקה גדולים , חתוכים לטבעות
- 2-1 נקניקיות מרגז חתוכות לנתחים
- מלח
- פפריקה מתוקה
- חופן נענע קצוצה
- שמן זית
להגשה
- טחינה
- לחמניית בגט קטנה
אופן ההכנה
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים את הפלפלים המתוקים והשום ומערבבים כמה שניות.
- מוספים את העגבניות, ממליחים ומוסיפים פפריקה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מערבבים ומוסיפים את פלפלי השיפקה ואת הנקניקיות מבשלים יחד כ-5 דקות.
- יוצרים גומות, מוסיפים לתוכן את הביצים ומפזרים עליהן מעט מלח.
- מנמיכים את האש ומבשלים עד שהביצים עשויות.
- כשהביצים מוכנות מפזרים מעל נענע ומגישים לצד טחינה ולחמנייה.