מתוך התוכנית "אוכל של בית"
המרכיבים
- 2-3 נתחי פילה סלמון (במשקל כולל של כ-250 גרם)
- שמן זית
- מלח
- לימון שלם חצוי לרוחב
- 1/2 כפית כמון
- 25 גרם חמאה
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- מסדרים את נתחי הדג על תבנית שרופדה בנייר אלומיניום ומטפטפים עליהם מעט שמן זית.
- ממליחים את הדג, סוחטים מעל את הלימון ומפזרים את הכמון.
- מכנסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20-15 דקות.
- לקראת תום האפייה ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה לחמאה ומערבבים.
- מוצאים את הדג מהתנור, יוצקים מעל את החמאה והכוסברה ומגישים.