מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 1 מושט בגודל בינוני
  • קמח
  • 2 עגבניות פרוסות
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 1 לימון חתוך לעיגולים
  • 1 גמבה חתוכה לרצועות
  • 5 שיני שום קלופות
  • 2 ענפי רוזמרין
  • מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית בהראט
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 2 כפות עמבה
  • 3 עלי דפנה
  • 4 כפות שמן אבוקדו

אופן ההכנה

  1. מפזרים קמח על הדג, משפשפים כדי לנקות ולאחר מכן שוטפים במים זורמים.
  2. מניחים מלבן גדול של נייר אלומיניום על תבנית אפייה ומעל מניחים את הדג. מתבלים את הדג בתבלינים.
  3. חותכים 5 חריצים בדג ומכניסים לתוכם את שיני השום.
  4. ממלאים את הדג בחלק מהירקות ומפזרים מסביב את השאר. יוצקים מעל את השמן.
  5. מרימים את שולי יריעת נייר האולימיניום ומקפילם כך שנוצרת חבילה אטומה שבתוכה הדג. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-40 דקות.