מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"

המרכיבים

  • 20 דגי ים קטנים - מיקס (או ברבוניות)
  • שמן לטיגון

לציפוי

  • 100 גרם קמח לבן
  • 100 גרם סולת
  • 30 גרם קמח תירס
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כורכום
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור

לאיולי

  • 5 חלמונים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 ו-1/2כפות חומץ יין לבן
  • 4 שיני שום
  • 250 מ"ל שמן קנולה
  • 250 מ"ל שמן זית
  • צרור כוסברה

אופן ההכנה

  1. הברבוניות: מחממים שמן לטיגון עמוק.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בצלחת עמוקה. מצפים את הדגים בתערובת ומנערים.
  3. מטגנים את הדגים בשמן החם עד שהם פריכים.
  4. האיולי: מכניסים למעבד מזון את מצרכי האיולי פרט לשמן ומעבדים. מזליפים באיטיות את השמן ליצירת אמולסיה.
  5. מגישים לצד הדגים המטוגנים.