מתוך התוכנית "הכי טרי שיש"
המרכיבים
- 20 דגי ים קטנים - מיקס (או ברבוניות)
- שמן לטיגון
לציפוי
- 100 גרם קמח לבן
- 100 גרם סולת
- 30 גרם קמח תירס
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כורכום
- קורט פלפל שאטה גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
לאיולי
- 5 חלמונים
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 ו-1/2כפות חומץ יין לבן
- 4 שיני שום
- 250 מ"ל שמן קנולה
- 250 מ"ל שמן זית
- צרור כוסברה
אופן ההכנה
- הברבוניות: מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בצלחת עמוקה. מצפים את הדגים בתערובת ומנערים.
- מטגנים את הדגים בשמן החם עד שהם פריכים.
- האיולי: מכניסים למעבד מזון את מצרכי האיולי פרט לשמן ומעבדים. מזליפים באיטיות את השמן ליצירת אמולסיה.
- מגישים לצד הדגים המטוגנים.