מתוך התוכנית "מיקי שמו אופה מהלב"
המרכיבים
לבצקניות
- 2 ו-1/2 כוסות קמח
- 2 תפוחי אדמה מבושלים למחית
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 חבילה שמרית או 1/2 קוביית שמרים טריים
- 1 -1/2 כוסות מים
- 50 גרם קורנפלור
לטיגון
- 3 בקבוקי שמן קנולה
לסירופ
- 1 ליטר מים
- 1 ק"ג סוכר
- מי זהר
- מיץ מלימון טרי
- קליפת לימון
אופן הכנה
- הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את תפוחי האדמה המרוסקים, הקמח, הקורנפלור, הסוכר, השמרים והמים.
- משאירים בקערת המיקסר את הבצק למחצית השעה כדי שהשמרים יבצעו את פעולתם.
- הסירופ: מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר.
- טיגון הבצקניות: מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים יחידות קטנות ישירות לשמן הרותח
- מטגנים מ-2 הצדדים ומעבירים לסיר עם הסירופ. מגישים, רצוי לצד כוס לימונדה.