מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

לבצק

  • 250 גרם קמח
  • 25 גרם שמן
  • מעט סוכר
  • מעט מלח
  • 120 מ"ל מים

למלית

  • 30 גרם חמאה
  • 50 גרם שמן זית
  • 1 כרוב לבן חתוך לרצועות
  • 1 כרשה קטנה חתוכה לפרוסות
  • 1/4 גבעול סלרי קצוץ דק
  • 150 גרם נבטים סיניים עבים
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס

לפיזור על הבצק

  • 4 כפות פירורי לחם
  • 40 גרם חמאה
  • 50 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

  1. לשים יחד את כל חומרי הבצק (כ-5 דקות) עד שמתקבל בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של שעה.
  2. המלית: מחממים חמאה ושמן זית בסיר גדול, מוסיפים רצועות כרוב, כרשה וסלרי. מקפיצים במשך 4 דקות על להבה גדולה עד שהכרוב הופך מעט זגוגי. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים לצינון על כלי שטוח (מגש) במשך 20 דקות.
  3. ממיסים 40 גרם חמאה, מוסיפים פירורי לחם ומטגנים עד שהפירורים זהובים מעט. מצננים במשך 5 דקות.
  4. מרדדים את בצק השטרודל וממשיכים למתוח אותו עם גב היד עד לעובי דק מאוד.
  5. מפזרים חמאה מומסת ופירורי לחם על הבצק. מחלקים את מלית הכרוב על ה-1/3 הראשון של הבצק.
  6. מפזרים נבטים וגבינת מוצרלה, מניחים את הבצק בעזרת הסדין מעל המלית וממשיכים לגלגל עד קצה הבצק.
  7. מחלקים את השטרודל ל-2 יחידות של 30 ס"מ בערך. מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בחמאה מומסת ואופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ומורחים מיד בחמאה מומסת. מגישים עם קרם פרש.

טיפים
  • יש להקפיץ את הכרוב למלית לזמן קצר מאד כדי שלא יתרכך יתר על המידה.
  • יש להקפיד על תלישת הקצוות של הבצק לפני הכנסת המלית כדי שלא יהיו עבים מדי.
  • יש למרוח את השטרודל בחמאה מומסת חמה מיד עם היציאה מהתנור.