מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
לבצק
- 250 גרם קמח
- 25 גרם שמן
- מעט סוכר
- מעט מלח
- 120 מ"ל מים
למלית
- 30 גרם חמאה
- 50 גרם שמן זית
- 1 כרוב לבן חתוך לרצועות
- 1 כרשה קטנה חתוכה לפרוסות
- 1/4 גבעול סלרי קצוץ דק
- 150 גרם נבטים סיניים עבים
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
לפיזור על הבצק
- 4 כפות פירורי לחם
- 40 גרם חמאה
- 50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
- לשים יחד את כל חומרי הבצק (כ-5 דקות) עד שמתקבל בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של שעה.
- המלית: מחממים חמאה ושמן זית בסיר גדול, מוסיפים רצועות כרוב, כרשה וסלרי. מקפיצים במשך 4 דקות על להבה גדולה עד שהכרוב הופך מעט זגוגי. מוסיפים מלח ופלפל ומניחים לצינון על כלי שטוח (מגש) במשך 20 דקות.
- ממיסים 40 גרם חמאה, מוסיפים פירורי לחם ומטגנים עד שהפירורים זהובים מעט. מצננים במשך 5 דקות.
- מרדדים את בצק השטרודל וממשיכים למתוח אותו עם גב היד עד לעובי דק מאוד.
- מפזרים חמאה מומסת ופירורי לחם על הבצק. מחלקים את מלית הכרוב על ה-1/3 הראשון של הבצק.
- מפזרים נבטים וגבינת מוצרלה, מניחים את הבצק בעזרת הסדין מעל המלית וממשיכים לגלגל עד קצה הבצק.
- מחלקים את השטרודל ל-2 יחידות של 30 ס"מ בערך. מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים בחמאה מומסת ואופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות.
- מוציאים מהתנור ומורחים מיד בחמאה מומסת. מגישים עם קרם פרש.
- יש להקפיץ את הכרוב למלית לזמן קצר מאד כדי שלא יתרכך יתר על המידה.
- יש להקפיד על תלישת הקצוות של הבצק לפני הכנסת המלית כדי שלא יהיו עבים מדי.
- יש למרוח את השטרודל בחמאה מומסת חמה מיד עם היציאה מהתנור.