מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
- 3 ביצים מספר 2
- 80 מ"ל יין לבן יבש
- 80 גרם שמן זית
- 100 גרם גבינת אמנטל או צ'דר מגוררות גס
- מלח לפי טעם
- פלפל לבן לפי טעם
- 30 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד דק
- 150 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
- 200 גרם קוביות דלעת מבושלת קלות
- 100 גרם גמבה חתוכה לרצועות דקות
- 50 גרם שקדים פלחים מולבנים
- כלים: תבניות סיליקון אובאליות
אופן ההכנה
מערבבים עם מקצף יד היטב ביצים, שמן זית ויין.
- מערבבים פנימה גבינת אמנטל ,מלח,פלפל וג'ינג'ר מגורר.
- מסננים יחד קמח ואבקת אפיה ומוסיפים בערבוב למסת גבינה ומחלקים לתבניות עם מצקת או שקית זילוף.
- מקשטים עם קוביות דלעת, רצועות גמבה ושקדים.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות , מצננים במשך 20 דקות ומשחררים מהתבניות .
טיפים
- יש לגרר את הגבינה גס.
- כדאי להשתמש בגבינה מעט חריפה כדי לקבל טעם פיקנטי.
- יש להקפיד שהבלילה תהיה מספיק מלוחה כדי לא לקבל טעם תפל.