מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

לתחתית

  • 250 גרם בצק פריך מוכן

למלית הגבינה
  • 750 גרם גבינה כחושה לאפייה 3%
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 5 חלמונים
  • קורט מלח
  • 2 מקלות וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
  • 120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם אפרסקים, משמשים או נקטרינות, טריים ומגולענים

לסיום האפייה
  • 2 כפות ריבת משמש מבושלת
  • 3 כפות חמאה מומסת
  • 1 כף סוכר מעורב עם 1/2 מקל וניל ריק מיובש וטחון

אופן ההכנה

  1. מרדדים את הבצק לעלה מעט יותר גדול מגודל התבנית. מניחים את הבצק בתבנית שרופדה בנייר אפייה ומעמידים את הטבעת מסביב (עודפי הבצק נחתכים בהזדמנות זאת).
  2. מערבלים ערבול קצר מאוד את הגבינות, הסוכר, תוכן מקלות הווניל, הלימון והמלח.
  3. מוסיפים ביצה וחלמונים אחד אחד תוך ערבול. מערבלים ומוסיפים קמח. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים.
  4. יוצקים את המלית לתוך הטבעת ומסדרים את הפירות המגולענים מעל הגבינה. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  5. מורחים מיד על הגבינה את החמאה המומסת, מברישים את הפירות בריבה ומפזרים סוכר וניל.

טיפים

  • את הגבינה יש לערבב זמן קצר.
  • יש להקפיד שלא לאפות את העוגה יותר מדי, כדי שלא תתייבש.
  • על הפירות להיות בשלים מאוד.