מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים".
מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)
לתחתית
- 250 גרם בצק פריך מוכן
- 750 גרם גבינה כחושה לאפייה 3%
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 1 ביצה
- 5 חלמונים
- קורט מלח
- 2 מקלות וניל
- קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
- 120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
- 100 גרם חמאה מומסת
- 500 גרם אפרסקים, משמשים או נקטרינות, טריים ומגולענים
- 2 כפות ריבת משמש מבושלת
- 3 כפות חמאה מומסת
- 1 כף סוכר מעורב עם 1/2 מקל וניל ריק מיובש וטחון
אופן ההכנה
- מרדדים את הבצק לעלה מעט יותר גדול מגודל התבנית. מניחים את הבצק בתבנית שרופדה בנייר אפייה ומעמידים את הטבעת מסביב (עודפי הבצק נחתכים בהזדמנות זאת).
- מערבלים ערבול קצר מאוד את הגבינות, הסוכר, תוכן מקלות הווניל, הלימון והמלח.
- מוסיפים ביצה וחלמונים אחד אחד תוך ערבול. מערבלים ומוסיפים קמח. מוסיפים חמאה מומסת ומערבלים.
- יוצקים את המלית לתוך הטבעת ומסדרים את הפירות המגולענים מעל הגבינה. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- מורחים מיד על הגבינה את החמאה המומסת, מברישים את הפירות בריבה ומפזרים סוכר וניל.
טיפים
- את הגבינה יש לערבב זמן קצר.
- יש להקפיד שלא לאפות את העוגה יותר מדי, כדי שלא תתייבש.
- על הפירות להיות בשלים מאוד.