מתוך התוכנית "אוכל של בית"

המרכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פנה
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 סלסלת פטריות
  • שמן זית
  • 2 ביצים
  • צרור שמיר קצוץ דק
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לקערה.
  2. פורסים את הבצל והפטריות ומטגנים אותם במעט שמן זית במחבת.
  3. מוספים לפסטה את הביצים, הריקוטה, הגבינה הלבנה והשמיר ומערבבים. מוסיפים לקערה את הבצל והפטריות המטוגנים, מתבלים במלח ובפלפל מערבבים היטב.
  4. מסדרים את התערובת בתבנית, מפזרים את הגבינה הצהובה המגוררת ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.