המתכון באדיבות אורי שפט ורינת צדוק ממאפיית "לחמים" בתל אביב.

מרכיבים

  • 1 כיכר לחם כפרי צרפתי עגול
  • 50 גרם גבינת גאודה
  • 50 גרם גבינת שמנת
  • 30 גרם גבינת פרמזן
  • כמה ענפי טימין

למלית הפטריות

  • 8 פטריות שמפניון
  • 4 פטריות פורטובלו
  • 4 פטריות יער
  • 50 גרם חמאה
  • 3 שיני שום כתושות
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • קורט אגוז מוסקט

לרוטב הרויאל

  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

מלית הפטריות

  1. חותכים את פטריות השמפיניון לחצי, פורסים את הפורטובלו לשלושה חלקים ואת פטריות היער קורעים לחתיכות בינוניות.
  2. מחממים את החמאה בסיר. מוסיפים את השום הקצוץ ואת הפטריות ומאדים כמה דקות על אש בינונית, עד שהפטריות מתרככות (היזהרו שהשום לא יישרף, כדי שלא יהפוך למר). מסירים מהאש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

רוטב הרויאל

  1. טורפים את הביצים בקערה.
  2. מוסיפים את הקמח, השמנת המתוקה, החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים לתערובת חלקה ללא גושים.

הרכבת הקיש

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את החלק העליון של כיכר הלחם ומרוקנים את תוכנה.
  3. מפזרים בתחתית הכיכר המרוקנת את גבינת הגאודה, ומניחים על הגאודה תלוליות של גבינת שמנת.
  4. מניחים את מלית הפטריות על הגבינות ויוצקים עליה את רוטב הרויאל.
  5. אופים כ-10דקות.
  6. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-165 מעלות ואופים 17-15 דקות נוספות, עד שהמלית מתייצבת.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  8. באמצעות קולפן ירקות חותכים "תלתלים" מגבינת הפרמזן. מסדרים באופן אקראי על הקיש ומעטרים בענפי טימין.