מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים

  • 180 גרם חמאה רכה
  • 180 גרם סוכר חום
  • קורט מלח
  • 75 גרם ביצים
  • 135 גרם קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם שיבולת שועל
  • 100 גרם פיסטוקים קצוצים גס
  • 60 גרם צימוקים
  • 60 גרם משמש מיובש קצוץ
  • 100 גרם מים פושרים

אופן ההכנה

  1. משרים את הצימוקים והמשמש במים פושרים במשך 30 דקות.
  2. מקציפים חמאה וסוכר חום במשך 30 שניות במעבד מזון. מוסיפים ביצים ומלח תוך כדי הפעלת המכשיר במשך 30 שניות נוספות.
  3. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים תוך כדי הפעלה קצרה לקערת מעבד המזון.
  4. מסננים את הפירות מהמים ומוסיפים לקערה יחד עם שיבולת השועל והפיסטוקים. מערבבים ביד בעזרת מרית.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מחלקים את המסה בעזרת כפית או עם שק זילוף לכדורים בגודל של אגוז מלך עם רווחים שווים בין כל כדור.
  6. אופים במשך 12 דקות. מצננים במשך שעה. שומרים בקופסא סגורה.

טיפים
  • חשוב להשרות את הפרי כי הלחות שהפירות סופגים מהמים חשובה לאפייה.
  • אפשר להקפיא את העוגיות לפני האפייה ולאפות לפי הצורך.
  • סיום אפייה אחרי 12 דקות בדיוק ולא יותר, גם אם העוגיות נראות רכות.