מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים
- 180 גרם חמאה רכה
- 180 גרם סוכר חום
- קורט מלח
- 75 גרם ביצים
- 135 גרם קמח מלא
- 1 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם שיבולת שועל
- 100 גרם פיסטוקים קצוצים גס
- 60 גרם צימוקים
- 60 גרם משמש מיובש קצוץ
- 100 גרם מים פושרים
אופן ההכנה
- משרים את הצימוקים והמשמש במים פושרים במשך 30 דקות.
- מקציפים חמאה וסוכר חום במשך 30 שניות במעבד מזון. מוסיפים ביצים ומלח תוך כדי הפעלת המכשיר במשך 30 שניות נוספות.
- מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים תוך כדי הפעלה קצרה לקערת מעבד המזון.
- מסננים את הפירות מהמים ומוסיפים לקערה יחד עם שיבולת השועל והפיסטוקים. מערבבים ביד בעזרת מרית.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מחלקים את המסה בעזרת כפית או עם שק זילוף לכדורים בגודל של אגוז מלך עם רווחים שווים בין כל כדור.
- אופים במשך 12 דקות. מצננים במשך שעה. שומרים בקופסא סגורה.
- חשוב להשרות את הפרי כי הלחות שהפירות סופגים מהמים חשובה לאפייה.
- אפשר להקפיא את העוגיות לפני האפייה ולאפות לפי הצורך.
- סיום אפייה אחרי 12 דקות בדיוק ולא יותר, גם אם העוגיות נראות רכות.