מתוך התוכנית "אפייה ומתוקים"

המרכיבים (לתבנית בצורת כוכב בקוטר 18 ס"מ)

  • 210 גרם חמאה רכה
  • 45 גרם דבש או סילאן
  • 1/4 לימון מגורד
  • קורט מלח
  • 100 גרם חלמון
  • 100 גרם חלבון
  • 100 גרם סוכר חום
  • 90 גרם קמח מלא
  • 90 גרם קמח כוסמין
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם תמרים מיובשים קצוצים גס
  • 120 גרם תפוח עץ ירוק מגורד גס
  • 80 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 70 גרם חלב
  • ספריי שמן ללא לריסוס התבנית
  • 100 גרם פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה

  1. מקציפים במעבד מזון חמאה ודבש או סילאן, במשך דקה. מוסיפים בהדרגה חלמונים, המלח וגרידת לימון.
  2. מנפים יחד קמח ואבקת אפייה.
  3. מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר החום עד לקבלת קציפה. מקפלים את קציפת החלבון לתוך קציפת החמאה והחלמון.
  4. מקפלים את הקמחים יחד עם החלב לתוך הקציפה. מוסיפים יחד תמרים, תפוח עץ ואגוזי מלך.
  5. משמנים את תבנית הכוכב ומפזרים בתוכה פיסטוקים טחונים. יוצקים את המסה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  6. אופים במשך 40 דקות ומיד הופכים את העוגה מהתבנית על רשת. מצננים בטמפרטורת החדר במשך שעתיים. שומרים לילה בקירור.

טיפים
  • חשוב שהקצפת החמאה תהיה חזקה וטובה.
  • יש להקציף את החלבון קל ולא חזק מידי.
  • אם העוגה מקבלת צבע כהה אפשר להוריד את החום ואחרי 35 דקות לבדוק עם קיסם אם היא מוכנה.