מתוך התוכנית "מיני שף"

המרכיבים

לשאוורמה

  • 1/2 ק"ג בשר לשאוורמה מהודו נקבה
  • 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח

לטחינה אריסה

  • 100 גרם טחינה גולמית
  • 50 מ"ל מיץ לימון טרי
  • 100מ"ל מים
  • 1 כף אריסה מרוקאית
  • מלח לפי הטעם

ללאפה

  • 4 טורטיות
  • עגבנייה טרייה פרוסה
  • מלפפון ירוק טרי
  • מלפפון ירוק חמוץ
  • 2 כפות בצל ירוק פרוס
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות בצל קצוץ
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח

אופן ההכנה

  1. חותכים את בשר השווארמה ומערבבים את עם שאר המרכיבים. מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה וצולים בתנור בחום של 220 מעלות כ-20 דקות.
  2. טחינה אריסה: מערבבים את כל החומרים בבלנדר מוט עד קבלת מרקם משחתי.
  3. הלאפה מחממים כל טורטייה על גבי מחבת כדקה מכל צד כשהמחבת משומנת. מורחים על כל טורטייה מהטחינה אריסה, קוצצים את בשר השווארמה ומפזרים מעל הטחינה. מערבבים את עשבי התיבול עם הבצל, מיץ הלימון והמלח ומפזרים מעל הבשר. מוסיפים פרוסות עגבנייה, מלפפון ומלפפון חמוץ ומגלגלים ללאפה.