מרכיבים (4 מנות)

  • שמן זית לטיגון
  • 1 חציל, חתוך לפרוסות דקות
  • שמן זית למשיחת הבצק
  • 1/4 בצל סגול, פרוס דק
  • ‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) עיגולי גבינת מוצרלה פרוסים דק, או מוצרלה מגוררת
  • 2 כפיות עלי טימין
  • מלח גס
  • פלפל שחור

לבצק
  • 250 גרם קמח
  • 25 גרם שמרים טריים, מפוררים
  • 2 כפיות סוכר
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • ‭1 1/2‬ כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר שמן זית לטיגון חצי עמוק ומטגנים את פרוסות החציל כמה דקות מכל צד, עד שהן זהובות-שחומות.
  2. הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. יוצקים פנימה את שמן הזית ומערבבים היטב.
  3. יוצקים פנימה בהדרגה ותוך לישה את המים ולשים עד שמתקבל בצק רך ודביק קצת. יוצרים מהבצק כדור, מקמחים אותו ומשהים כרבע שעה.
  4. מחממים את התנור לחום גבוה ‭200)‬ מעלות).
  5. מקמחים משטח עבודה, מניחים עליו את הבצק ולשים דקה-שתיים. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליו את הבצק.
  6. מושחים את הבצק במעט שמן זית, מניחים את פרוסות החציל, פרוסות הבצל ופרוסות גבינת המוצרלה וזורים את הטימין, המלח והפלפל.
  7. מניחים את התבנית בתנור, בשלב הנמוך ביותר, ואם אפשר ממש על הקרקעית. אופים ‭3-2‬ דקות, מעלים למרכז התנור ואופים עוד כ‭5-‬ דקות, עד שהבצק שחום והגבינה נמסה לחלוטין.