מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"

המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ)

  • חמאה לרכה לשימון
  • 400 גרם בצק עלים (קנוי)

למלית

  • 2 קופסאות טונה (160 גרם כל אחת)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
  • 80 גרם זיתים ירוקים חתוכים לפלחים
  • 2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
  • 1 פלפל חריף קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • 1 ביצה טרופה למריחת הבצק

אופן ההכנה

  1. הבצק: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים אותם לשני עיגולים בעובי 3 מ"מ. עיגול אחד בקוטר 32 ס"מ (לתחתית) ועיגול שני בקוטר 24 ס"מ (לכיסוי).
  2. משמנים את התבנית עם מעט חמאה רכה ומהדקים את העיגול היותר גדול (32 ס''מ) לתוך התבנית, מהדקים היטב ומחוררים. מקפיאים את התחתית ואת המכסה לחוד.
  3. המלית: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים אך עדיין יציבים.
  4. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים דקה. מורידים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.
  6. מסננים את תפוחי האדמה ומוסיפים לתערובת הבצל-עגבניות. מוסיפים גמבה, זיתים, טונה, ביצים קשות, פלפל חריף (לפי בחירה) ומתבלים בפלפל שחור, מלח ופפריקה. מערבבים ומצננים כ-30 דקות.
  7. מוסיפים את מלית הטונה לתוך התבנית המרודדת והקפואה, מורחים את קצות הדופן העליון בביצה טרופה.
  8. מוציאים את מכסה הבצק מהמקפיא ומניחים על התבנית. מחכים 2-3 דקות שהבצק יפשיר ואז מהדקים אותו כדי שיידבק לתחתית. מחוררים את המכסה, חותכים את העודפים ומורחים בביצה טרופה. יוצרים משאריות הבצק קישוט ומניחים על המכסה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות. מצננים את הפאי 30 דקות.

טיפים

  • כדי שהמלית לא תהיה יבשה יש לשמור גם את הנוזלים שלה.
  • יש להקפיד שבצק העלים יהיה מרודד לעיגול מספיק גדול כדי שאפשר יהיה לסגור אותו היטב.
  • כדי שהפאי לא ייתייבש יש להקפיד על זמן האפייה המדויק.