מתוך התוכנית "מאפים ומתוקים"
המרכיבים (תבנית פאי מרובעת 22X22 ס"מ)
- 6 אגסים חומים טריים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כפית אבקת קינמון
- 200 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
- 130 גרם סוכר
- 1/4 לימון מגורד
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- 350 גרם קמח
למילוי פרנג'יפן
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- 1 ביצה
- 2 כפות חלב
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות ברנדי/רום
- 1/4 לימון מגורד
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
לקראמבל החמאה
- 60 גרם חמאה קרה (קוביות)
- 60 גרם סוכר
- 160 גרם קמח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח ים אטלנטי
אופן ההכנה
- הבצק הפריך: מערבבים את החמאה עם וו גיטרה במיקסר כ-3 דקות. מגרדים מדי פעם את הדופן.
- מוסיפים לחמאה סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון ומלח, ומערבבים שוב עד שהסוכר נבלע. מגרדים את דופן תחתית הקערה.
- מוסיפים את הביצה, מערבבים חצי דקה ומגרדים שוב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע.
- מוציאים את הבצק על משטח מעט מקומח ויוצרים מלבן. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
- לוקחים כ-2/3 מהבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 סנטימטר, מעט יותר גדול מהתבנית. בעזרת מקל עץ/מערוך מגלגלים את הבצק ומניחים בתבנית. מהדקים היטב לתוך הפינות וחותכים את העודפים.
- מחוררים את הבצק ומקפיאים את התבנית כ-20 דקות. גם את הבצק הנותר והשאריות עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים לפעם אחרת.
- קראמבל החמאה: מערבבים ידנית חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל. מפוררים את התערובת החמאה על ידי הוספת הקמח ומעבדים לפירורים גסים. אפשר להשתמש מיד.
- למילוי הפרנג'יפן: מקציפים חמאה, אבקת סוכר, מלח, תמצית וניל וגרידת לימון במשך 5 דקות במהירות בינונית.
- מוסיפים ביצה ושקדים ומקציפים דקה. מוסיפים חלב וקורנפלור ומקציפים דקה.
- מוסיפים ברנדי, מקציפים עוד כמה שניות. מקררים את הפרנג'יפן 15 דקות בקירור.
- חוצים את האגסים, מגלענים אותם ומערבבים עם הסוכר ואבקת קינמון. מורחים את הפרנג'יפן לתוך התבנית המרודדת ומסדרים את האגסים – עיגולים, עיגולים.
- מפזרים למעלה קראמבל חמאה ואופים 25 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
- מצננים את העוגה 30 דקות ומפזרים אבקת סוכר.
טיפים
- יש לעבד את הבצק הפריך רק עד שהקמח נבלע. לא יותר.
- בהכנת הפרנג'יפן יש להקציף את החמאה היטב לפני הוספת השקדים.
- כדאי לשמור את המיץ שהאגסים מפרישים בעת ההמתנה ולטפטף אותו עליהם לפני האפייה.