מתוך התוכנית "כי טרי שיש"

המרכיבים

לחזה העוף

  • 1 נתח חזה עוף של, חתוך לרצועות באלכסון
  • מעט שמן שומשום
  • מעט שמן זית
  • 1 גבעול למון גראס
  • כמה עלי קפיר ליים

לוינגרט

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית רוטב סויה כהה
  • 1 כפית שמן שומשום

לסלט

  • 1 כוס כרוב אדום פרוס דק
  • 1 כוס שעועית טורקית פרוסה דק
  • 1 בצל סגול בפרוס דק
  • 1 כוס גזר פרוס דק
  • 1 מלפפון ללא גרעינים פרוס דק
  • 1 כוס נבטים
  • 1/2 כוס צנון פרוס דק
  • 1/2 כוס נענע עלים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה עלים
  • 3 כפות שומשום קלוי
  • 3 כפות שומשום שחור

אופן ההכנה

  1. חזה העוף: מורחים את חזה העוף במעט שמן זית ובמעט שמן שומשום. שמים בסיר אידוי את הלמון גראס וקפיר הליים ומעל את חזה העוף. מניחים מעל סיר עם מים רותחים ומאדים רבע שעה עד שרצועות העוף מבושלות. מעבירים את רצועות העוף לקערה ומצננים במקרר.
  2. הוינגרט: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  3. הסלט: קולים את השומשום במחבת יבשה תוך ערבוב מתמיד. מעבירים לקערה. קוצצים את כל הירקות והעלים ושמים בקערת הגשה. מסדרים את רצועות העוף על גבי הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים בזהירות. ממפזרים את השומשום הקלוי ומגישים מיד.